Dévény módszer

Miért hasznos?

A Dévény Speciális manuális technika - Gimnasztika Módszer (röviden DSGM), új terápiás eljárás a mozgásrehabilitációban, amelyet több évtizedes gyakorlati tapasztalat hitelesít. Ezt az eredeti gyógyító eljárást Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző dolgozta ki 1976-tól kezdődően, kettős képzettségének gyakorlati tapasztalatai alapján.

A DSGM alkalmazása, eredményessége

A módszer a mozgássérülések bármely területén, gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt hatékonyan alkalmazható.

Egyedülállóan eredményes a szülési agykárosodás (cerebralparesis=CP) gyógyításában. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Dévény Speciális manuális technikával a központi idegrendszeri károsodást szenvedett koraszülöttek és újszülöttek 75-80 %-a gyógyítható (normál mozgás és életvitel), illetve állapotuk jelentős mértékben javítható! E gyermekek gyógyításában a korai kezelés a döntő: a csökkent izomtónusú (hypoton) csecsemőknél legkésőbb 12, a fokozott izomtónusú (spasztikus) csecsemőknél legkésőbb 5 hónapos korig javasolt megkezdeni a kezelést az agy tartalékállományának beindítása miatt.

A módszer egyéb neurológiai elváltozásoknál, a baleseti utókezelésben, orthopédiai kórképeknél, reumatológiai betegségeknél is a megszokott kezelési időtartamnál lényegesen gyorsabban jobb minőségű mozgást eredményez.

A Speciális manuális technikával végzett kezelés az aktív mozgás lehetőségét teremti meg a kontraktúrák oldásával, az izomhelyzet normalizálásával, és az idegrendszer direkt ingerlésével.

Beutaló: a finanszírozott ellátáshoz kötelező, térítéses rendszerben nem

Kezelőlap: kötelező. Szakorvos írja ki. A vizsgálat során felállított diagnózisokat, a megtervezett  terápiát, ismétlésszámot tartalmazza

Végzik: gyógytornászok

 

<span style="color: rgb(255, 255, 255); font-family: " open="" sans",="" helvetica,="" arial,="" "liberation="" sans-serif;="" text-indent:="" 70px;="" background-color:="" rgb(1,="" 107,="" 183);"="">